Uutiset

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Kuva: Maiju Thers/ Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu on saanut miljoonan euron lahjoituksen IoT Paja Säätiöltä, joka perustettiin tukemaan suomalaista innovaatiokykyä esineiden internetin (IoT) saralla. Myös LUT-yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu saavat vastaavat lahjoitukset, ja lahjoitusten myötä säätiön toiminta nykymuodossaan päättyy. 

”Uskomme, että yhteensä lähes kolmen miljoonan euron investointimme vahvistaa kotimaista teknologiaosaamista sekä koulujen opetusohjelmissa että yritysmaailmassa ja on samalla merkittävä panostus Suomen tulevaisuuden kilpailukykyyn”, säätiön toimitusjohtaja Matti Hellgrén sanoo. 

Alan tutkimus ja opetus vahvistuvat

Lahjoituksen tuella Insinööritieteiden korkeakouluun perustetaan viisivuotinen työelämäprofessuuri. Osa lahjoituksesta käytetään teolliseen internetiin ja digitaalisiin kaksosiin liittyvien uusien kurssien ja tutkimuksen tukemiseen. 

”Olemme erittäin kiitollisia IoT Pajan lahjoituksesta. Teollinen internet sovelluksineen kehittyy nopealla tahdilla, ja lahjoituksen myötä saamme vahvistettua osaamistamme tällä tärkeällä alalla. Samalla voimme lisätä opetustarjontaamme – kiinnostuneita opiskelijoita on paljon”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä

Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Kari Tammi näkee, että Suomella on mahdollisuus olla edelläkävijä teolliseen internetiin liittyvässä osaamisessa ja liiketoiminnassa. 

”Suomi elää valmistavasta teollisuudesta, joka digitalisoituu hurjaa vauhtia. Meillä on myös vahva telekommunikaatiosektori, joka on löytänyt valmistavan teollisuuden asiakkaakseen. Teollinen metaversumi, eli fyysisen ja virtuaalitodellisuuden yhdistävä ympäristö, on todennäisesti tulevaisuuden kilpailutekijä. Siitä voi syntyä Suomelle uusi telekommunikaatiota, suunnittelua ja valmistusta yhdistävä kärki”, Tammi sanoo. 

Digitaalisia kaksosia teollisen internetin sovelluksena tutkitaan Aalto-yliopiston teollisen internetin kampuksella. Teollinen internet rakentaa maailmaa, jossa kaikki teolliset esineet ja palvelut on liitetty verkkoon. Digitaalisilla kaksosilla puolestaan viitataan fyysisen kokonaisuuden digitaaliseen vastineeseen. Digitaaliset kaksoset tarjoavat rakennus- ja kiinteistöteollisuudelle monia mahdollisuuksia tehokkuuden, kestävyyden ja kannattavuuden parantamiseen.

Lisätietoja

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.